Mensen hebben mensen nodig

Mensen hebben mensen nodig. Dat is waar de Diaconie zich al meer dan 425 jaar (sinds 1588!) hard voor maakt. We gaan uit van de eigen waarde en kracht van mensen. We zetten ons in voor mensen die tussen wal en schip vallen. We steunen projecten met en voor mensen die dak- of thuisloos, gevlucht, verslaafd, uitgesloten zijn. Vooral in Amsterdam, maar ook wereldwijd daarbuiten. Ons geloof inspireert ons hierbij. Belangrijke woorden in ons werk zijn maatschappelijke betrokkenheid, naastenliefde, duurzaamheid en recht. Die woorden proberen we concreet te maken. Dat doen we vanuit de Lutherse gemeenschap en graag samen met u.

De Diaconie maakt zich speciaal hard voor de volgende groepen en thema’s:

Sociale en ecologische Duurzaamheid
Sociale duurzaamheid: mensen hebben mensen nodig en soms moet er een handje geholpen worden om dat te organiseren. Daarom investeren we in het bezoeken van mensen die in een isolement zitten, vakantieweken voor mensen met een smalle beurs, ontmoetings- en samenwerkingsprojecten in onze stad van mensen uit verschillende culturen, gemeenschapsopbouwprojecten in Afrika en Zuid-Amerika etc. Ook gaan we voor ecologische duurzaamheid: de aarde is ons huis, moeten we goed voor zorgen. Daarom investeren we in: Plek onder de Zon (hoofd-hart-en-handen-milieuproject voor basisscholen in Amsterdam), duurzaam landbouwproject in Kameroen en Fairclimate.

Hiv/aids
We steunen daarom bv. Sing4life en Youth Explosion, programma’s om via muziek migrantenjongeren in Amsterdam voor te lichten over hiv/aids en gezondheidszorg. Het project Oost west thuis best, gezondheidsvoorlichting in Wit-Rusland en Oekraine (met partner InHolland). Ook steunen we hiv/aids-programma’s in o.a. Ghana en Georgië.

Uitsluiting
De Diaconie maakt zich hard voor groepen die door welke oorzaak ook niet of onvoldoende kunnen participeren in onze samenleving. Zo steunen we bv. Kantlijn (de schrijfclub voor daklozen), het Drugspastoraat Amsterdam, vakantieweken voor mensen met een lichamelijke handicap en zonodig individuele steun aan mensen die tussen wal en schip vallen.

Jongeren
Samen met ons Diaconie Weeshuis en Spirit een jongerentrainingsproject, het (internationale) Diaconaal Jaar, jongerenproject 'Geloven in Slotervaart', 'maatjesproject' Jonathan-Don Bosco en cultureel jongerencentrum in Gaza.

Meer informatie over onze activiteiten en projecten