Diaconaal project Kopje Thee+ Zuid

Met het project Kopje Thee+ wil de Diaconie mensen die in de Rivierenbuurt in Amsterdam Zuid wonen met elkaar in contact brengen. In november 2008 werd daarom Sofia Nap aangesteld als diaconaal werker. Samen met vrijwilligers gaf zij tot en met 2016 mensen die dat nodig hebben een steuntje in de rug in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld door middel van het schrijven van een brief aan een instantie of het bieden van een luisterend oor aan mensen die even op adem willen komen, of aan mensen die zich eenzaam voelen.

Hoe doen we dat?

Enkele activiteiten in het kader van Kopje Thee +

Kopje Thee +: Maatschappelijke stages
Maatschappelijke stages voor middelbare scholieren: leerlingen interviewen ouderen over hun leven en hun betrokkenheid bij kerk en diaconie.

Voor elkaar maand: Blote Voetenpad
Kopje Thee + doet mee in de Voor Elkaar Maand in Amsterdam Zuid, elk jaar rond mei. Hier mei 2009: Blote Voetenpad voor het Diaconaal Bureau aan de Maasstraat.

Wilt u meedoen?

U kunt op verschillende manieren met ons meedoen. Misschien kent u iemand die steun en aandacht kan gebruiken. Of wellicht wilt u zelf als vrijwilliger meedoen met bijvoorbeeld het bezoekwerk, meegaan naar instanties of klussenhulp. We nodigen u van harte uit contact met ons op te nemen, om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen!