Vacature Manager Bedrijfsvoering & Bestuurszaken

Profiel diaconie en instellingen:

De Diaconie van de Evangelisch-Lutherse Gemeente Amsterdam en de met haar verbonden instellingen - het Oude Mannen en Vrouwen Huis en de Lutherhof - geven vorm aan het Luthers diaconaal werk in de stad en daarbuiten.

Diaconie

Het werk van de diaconie omvat het gemeentediaconaat van de Evangelisch-Lutherse Gemeente in Amsterdam, Haarlem en Alkmaar, de Augustanahof, de gasthuizen en diverse kerk- en buurtactiviteiten. Daarnaast ondersteunt de diaconie projecten in de stad, de regio en wereldwijd. Dat kan zij doen dankzij de inspanningen van zo’n 100 vrijwilligers, ondersteund door 8 betaalde medewerkers. Met een rijke lutherse traditie als fundament, staat ook het duurzame beheer van gebouwen en vermogen in dienst van het diaconaal werk, het helpen waar geen helpers zijn en het bouwen aan gemeenschappen.

De organisatie van de diaconie staat onder leiding van de algemeen secretaris. De boekhouding, betalingsproces en de salarisadministratie zijn uitbesteed. De taak van de algemeen secretaris omvat op dit moment ook de bedrijfsvoering. De nieuwe manager bedrijfsvoering & bestuurszaken zal deze taken over gaan nemen. Daarbij gaat het o.a. om het beheer van de Augustanahof, de coördinatie van de financiële processen en de personeelszaken.

Het OMVH:

In het centrum van Amsterdam beheert het OMVH, het Oude Mannen en Vrouwen Huis ‘De Wittenberg’ waarin ons Luther Museum Amsterdam is gehuisvest. Het grootste deel van het gebouw wordt geëxploiteerd door een externe huurder. Het OMVH beheert ook de Luther Collectie Amsterdam en is nauw betrokken bij de ontwikkeling van een nieuw hof aan de Balistraat, met twintig geplande wooneenheden en een gemeenschappelijke ruimte voor activiteiten gericht op de buurt.

Het OMVH wordt bestuurd door gekwalificeerde vrijwillige bestuursleden. De boekhouding is ondergebracht bij de KKA/KKG. Taken voor de Manager Bedrijfsvoering voor de instelling zijn o.a. het ambtelijk secretariaat, vastgoedondersteuning, projectondersteuning aan de bouwgroep Balistraat en coördinatie van financiële processen.

De Lutherhof:

Beheert de gelijknamige hof met 66 woningen, gelegen in Amsterdam Oud-West. De Lutherhof biedt een rustige en veilige woonomgeving voor zowel ouderen als jongeren. Als voortzetting van twee eerdere hofjes in de Jordaan is het de oudste bestaande diaconale instelling van Amsterdam. Het huidige gebouw uit 1909 wordt als voorbeeld gezien van hoe intergenerationeel wonen kan worden vormgegeven. Gebouw en bewoners zijn verbonden met hun omgeving en buurtactiviteiten.

De Lutherhof wordt bestuurd door gekwalificeerde vrijwillige bestuursleden. De boekhouding en huuradministratie is ondergebracht bij de KKA/KKG. Taken voor de Manager Bedrijfsvoering voor de Lutherhof zijn o.a. toegankelijk maken en bijhouden van het archief, zorgen van naleving van relevante regelgeving, verzekering en contract beheer.

Functieomschrijving:

We zoeken een Manager Bedrijfsvoering & Bestuurszaken die zich goed thuis voelt bij zowel beleidsvoorbereidende als uitvoerende taken. De functie omvat onder andere vastgoedbeheer, coördineren van financiële processen en personeelszaken, het ambtelijk secretariaat voor het OMVH, zorgdragen voor archivering en bijdragen aan projecten zoals de ontwikkeling van ons nieuwe hof.

Gewenste profiel:

Verder vragen we van de medewerker dat hij/zij zich van harte in wil zetten voor het diaconale werk van de kerk en zich herkent in de lutherse traditie.

Wat bieden wij:

De medewerker komt in dienst van de diaconie en heeft als werkplek diaconaal centrum ‘In de Zwaan’ (Maasstraat 148), maar is ook met regelmaat in de Lutherhof en De Wittenberg aanwezig. Leidinggevende is de algemeen secretaris van de diaconie. Voor zowel de Lutherhof als het OMVH zijn de respectievelijke voorzitters (of andere aan te wijzen bestuurders) eerste aanspreekpunt.

Sollicitatie:

Voor meer informatie kan je contact opnemen met de algemeen secretaris van de Diaconie, Martin Teunissen (tel. 06 115 627 55), of per mail: m.teunissen@diaconie.com. Sollicitaties met motivatiebrief en cv per e-mail uiterlijk 24 april richten aan de Diaconie van de Evangelisch-Lutherse Gemeente Amsterdam, info@diaconie.com. De gesprekken vinden plaats op 30 april en 2 mei.