Ouderen er op uit

Zodra het zomer wordt gaan de Brandpunten er een dagje op uit met de bus. Brandpunt Stad / Maarten Luther Kerk ging dit jaar naar het vestingstadje Elburg, Brandpunt Regio / Haarlem naar de kustplaats Egmond. De gemeenschap uit Amstelveen heeft het jaarlijkse uitje nog tegoed.

Maarten Luther Kerk er op uit!
Op zaterdag 2 juni was het zover, de MLK Eropuit! 2018 vond plaats. Met 55 mensen - kinderen, jongeren en ouderen - zijn we er op uit getrokken richting de oude vestingstad Elburg. Helaas hadden we 's ochtends wat problemen met de bus. Echter na rondbellen en zoeken naar oplossingen kon met wat technische hulp van mensen uit de bus alles toch worden opgelost.

Vervolgens reden we naar Elburg waar een rondvaart op het Veluwemeer gepland stond. Eenmaal aan boord stond de koffie gelukkig klaar, want daar hadden we wel behoefte aan na ons oponthoud. Vervolgens hebben we een prachtige tocht van ruim 1,5 uur gemaakt. Tijdens de tocht genoten we van zowel live muziek, met dank aan Marcel, alsmede van een heerlijk broodbuffet. Terug in de haven van Elburg zijn we het pittoreske stadje ingelopen. De MLK'ers konden op eigen gelegenheid de stad verkennen of het museum van Elburg bezoeken.

Afsluitend hebben we een heerlijk Italiaans ijsje gegeten bij een ijssalon vlakbij de Vischpoort. Daarna stapten we in de bus terug naar Amsterdam. Na een fijne dag keerden we voorspoedig en voldaan terug in Amsterdam, waar we met plezier terugblikken op een dit jaarlijkse MLK Eropuit! uitje. Het is dan ook een hele mooie en gezellige dag geworden.

Het verslag uit Haarlem volgt.