Lienen aan Locht

Maaike Roelofs zingt Lerus Roelofs

Op 21 maart a.s. zingt zangeres Maaike Roelofs in De Augustanahof gedichten van haar vader Lerus Roelofs. In deze gedichten is het Groninger land in weer en wind een belangrijk thema. In de seizoenen en natuurkrachten zoekt de dichter naar antwoorden over leven en dood.

Lerus Roelofs (Odoorn 1917 - Amersfoort 1997) was jurist en dichter. Hij schreef in de taal van zijn ouders, het Oldambts. De natuur is een terugkerend thema; Roelofs' poëzie heeft een zekere mystieke of religieuze inslag.

In 2017 bracht zijn dochter, musicus Maaike Roelofs, de cd ‘Lienen aan Locht’ uit. In dit album zingt ze een aantal - door haar en collega’s op muziek gezette - gedichten van haar vader.


Op woensdag 21 maart treedt Maaike Roelofs op in de Augustanahof aan de Erasmusgracht 24 in Amsterdam. Ze zingt en speelt samen met Paul Prenen (piano) en zus Tjamke Roelofs (viool). Het programma bestaat uit Groningse liederen uit ‘Lienen aan locht’, maar ook uit liederen van Jules de Corte, Jaap Fischer en Liselore Gerritisen.

Datum: woensdag 21 maart 2018
Tijd: vanaf 19.30 uur zaal open, 20.00 uur start programma, tot plm. 21. 15 uur
Plaats: Augustanahof, Erasmusgracht 24 in Amsterdam (hoek Egidiusstraat, Bos & Lommer).
Aanmelden is gewenst via email info@diaconie.com of - als u niet beschikt over internet - telefonisch op 020-4044708 (Lutherse Diaconie).
Kosten: we vragen een bijdrage van € 7,50 per persoon (inclusief koffie/thee). Dit is een indicatie: mensen die daarvoor ruimte hebben nodigen we uit om iets meer te betalen en mensen die krap zitten betalen wat minder.
U kunt kaartjes bestellen door het bedrag over te maken opbankrekening NL80-INGB-0004-6200-48 t.n.v. Diaconie Evangelisch-Lutherse Gemeente Amsterdam, o.v.v. Concert Lienen aan locht, en het gewenste aantal kaartjes. Ook aan de zaal zijn nog kaartjes te koop.