Lutherreis 2018 - Dichter bij Luther

Over Maarten Luther is ontzettend veel geschreven, maar hij komt pas echt tastbaar dichtbij in Wittenberg, zijn standplaats als predikant en hoogleraar. Wittenberg is dan ook de centrale plek in de Lutherreis die van 20 t/m 25 oktober 2018 door Luthers Amsterdam wordt georganiseerd.

We bezoeken onder andere ook:
– Eisleben, Luthers geboorte- en sterfplaats;
– Erfurt, waar Luther in 1505 intrad in het Augustijnerklooster;
– De Wartburg, waar hij onderdook voor de paus en het Nieuwe Testament in het Duits vertaalde;
– Eisenach, Luthermuseum; Bach Haus; Nicolai Kirche (doopkerk Bach).

De reis gaat per luxe touringcar; vertrek zaterdagochtend 20 oktober vroeg vanuit Amsterdam; aankomst terug, weer in Amsterdam, zal zijn op donderdagavond 25 oktober.

 

 

 

 

 

 

 

De Wartburg

 

De reisleiding is in handen van drs Elsa Aarsen-Schiering, ds Andreas Wöhle en mw Dolly van de Laar.
Elsa Aarsen is docent aan het Sweelinck College Amsterdam; daarnaast gaat ze als reizend predikant in vele kerken in Nederland voor. Andreas Wöhle is predikant van de Oude Lutherse Kerk in Amsterdam en momenteel president van de Lutherse synode. Elsa en Andreas zijn echte Lutherkenners. Dolly van de Laar is oud-diaken van de gemeente.

Zakelijke gegevens
De reis duurt 6 dagen (5 overnachtingen). De reissom is € 550,-. In het bedrag inbegrepen: de busreis, de reisleiding, overnachtingen in de hotels, ontbijt en diner in de hotels, de lunch op de terugreisdag en de entreeprijzen voor de verschillende te bezoeken plekken. Ook inbegrepen: een map met achtergrondinformatie over Luther en het Duitsland van de late middeleeuwen. Lunches zijn voor eigen rekening. Er geldt een toeslag voor eenpersoonskamers.

De excursies zijn goed te doen voor personen die in staat zijn om af en toe langere afstanden te kunnen lopen. De tussentijdse transporten naar de te bezoeken plaatsen gebeurt met de bus. Naar de Wartburg is het een flinke klim te voet en er zijn behoorlijk wat trappen in het kasteel. Een goede conditie is dus noodzakelijk.

 


 

 

 

 

 

 

Slotkapel met bronzen deuren

 

Lijkt u dit wat?
Stuurt u dan zo snel mogelijk een mailtje naar Elsa Aarsen, e.aarsenschiering@upcmail.nl

Op maandagavond 17 september vindt een informatieavond plaats in het gebouwcomplex van de Oude Lutherse Kerk in Amsterdam (Singel 411) waarop u met uw reisgenoten en de reisleiding kennis kunt maken. Iedereen die meegaat wordt verwacht op deze avond. Kunt u niet op deze avond, geef dat dan ook s.v.p aan in uw mailtje.

De reisleiding vraagt van u om z.s.m. een aanbetaling van € 150,- over te maken. Informatie hierover ontvangt u van Elsa Aarsen.