Een week in vakantiehotel De Werelt

Bij de eerste gasten die dit jaar vanuit luthers Amsterdam vakantie hielden in "De Werelt" in Lunteren, hoorden mw. Verhagen-Scheveers uit Uithoorn en mw. Frerichs uit Amstelveen. Zij hielden voor u een dagboek bij van hun belevenissen in deze laatste week van juni.

'Na een voorspoedige taxirit kwamen we op zaterdag in de namiddag aan in Hotel De Werelt. Na de indeling van de kamers en een kopje koffie gingen wij naar onze kamers. Na het diner volgde het kennismaken met de andere gasten en daarna werd er een film gedraaid over de gang van zaken in de komende week.

De volgende ochtend was er een zondagse kerkdienst, en 's avonds een prachtig harpconcert waar we erg van genoten hebben.

We maakten vanuit Lunteren een mooie bustocht over de Utrechtse Heuvelrug, dronken koffie met gebak en bezochten een kaasboerderij. Die avond was er een lezing door een doventolk, die ons kennis liet maken met gebarentaal.

Ook hadden we een creatieve dag: we maakten kettingen en een mozaiek. 's Middags voerde een treintje ons door de bossen rond Lunteren. En 's avonds stond er een ode aan Toon Hermans op het programma.

Op donderdag gingen we met de bus naar Biddinghuizen, waar we op de boot gingen voor een tocht over het Veluwemeer. Terug reden we langs een andere mooie route, en 's avonds was er een gezellige spelletjesavond op De Werelt.

Vrijdag was een regenachtige dag, gelukkig de enige in onze vakantie. 's Middags was de afsluitende kerkdienst, met een chique diner na. Iedereen droeg haar of zijn mooiste kleren, en had een zelfgemaakte corsage op.

En zo was onze fijne vakantie helaas weer afgelopen... '