Vakantie op Nieuw Hydepark

Tine en Amy vierden dit jaar een week vakantie met de SLOA op Nieuw Hydepark in Doorn. Zij schreven voor ons een vakantieverslag.

We kwamen aan op Nieuw Hydepark, de rode loper was uitgerold. Een vriendelijke dame kwam ons te hulp met de koffers naar onze kamers. Elly heet ons welkom en maakte ons wegwijs. De koffie en thee stonden gereed.

Na de  kennismaking met vrijwilligers en gasten werden de dagelijkse plannen besproken. 5 Dames en 2 heren die vanaf dat moment klaar stonden om onze vragen te beantwoorden en hulp te bieden waar dat nodig was.

Het park rondom het Landgoed zag er prachtig uit met banken om tijdens een wandeling uit te rusten.
Genoeg dagelijkse activiteiten waarbij iedereen de gelegenheid kreeg om mee te doen. Op 8 juli was er openluchtkerkdienst met scenes uitgevoerd door een “gelegenheidszanggroep” en een “gelegenheidsverbeeldingsgroep”. Heel bijzonder! 's Avonds was er een optreden van het koor “Shanti”.
Bekende liederen, en wie van zingen houdt kon meezingen als dat aangegeven werd. Wat een heerlijk gevoel was dat!

De volgende dag vertrokken we naar het "Veluws Zandsculpturenfestijn”. Het thema van dit jaar was “Hollandse Meesters”. Ook een familiepuzzel konden wij invullen: welke spreuk past bij welke sculptuur? Dat was fijn om samen te doen. 's Avonds was er een natuurfilm, spelletjes en een workshop of lezen, genoeg om een keuze uit te maken.

De volgende dag konden we fietsen of duofietsen met een begeleider, of het park verkennen met een terreinauto. Om 20 uur weer een zangoptreden: het zangduo “The Sweet Memories”, met bekende Hollandse liederen die herinneringen oproepen, en een polonaise. Het was een mooie avond.

Op de laatste dag was er een dankdienst die geleid werd door Elly en het team vrijwilligers.
Ook was er gelegenheid om de kok te bedanken voor de heerlijke maaltijden.

Onze dank aan de vrijwilligers Elly, Mieke, Cor, Hannie, Corrie, Greet en Jan voor de fantastische vakantie in Doorn!

Tine en Amy.