Knutselmiddag Voedselbank Zuid

Op vrijdag 6 april vond bij Zuid VoorMekaar een mooie knutselmiddag plaats, waar diverse kinderen van de Voedselbank Zuid op af kwamen. De Diaconie organiseerde deze middag in samenwerking met rechtenstudenten van studievereniging JFAS.

Wat was dat een prachtige match! Wat was het heerlijk voor de kinderen om zorgeloos te kunnen kletsen en spelen en lekker verwend te worden. Het was de eerste zonnige lentedag, waardoor de hele middag buiten kon plaatsvinden. De kinderen vonden het enorm leuk om de studenten uit te horen over hun leven en om samen aan lange tafels te verven en knutselen.

De studenten op hun beurt knoopten in de keuken ook gesprekjes aan met de vrijwilligers van de Voedselbank en ontdekten zo meer over de complexe problematiek van de voedselbankklanten. Sommige studenten besloten ook te helpen bij de Voedselbank uitgifte. De praktijkervaring die zij hierbij opdoen vormt een waardevolle aanvulling op hun studie.

We zien alweer uit naar de volgende knutselmiddag in samenwerking met JFAS en ZuidVoormekaar op vrijdag 20 april. Maar ook naar het uitje dat in juni gepland staat: dan mogen de kinderen een dagje op bezoek komen bij de studenten op hun universiteit!