Afsluiting Plek onder de zon

Op maandag 18 juni vindt in Amstelveen en op donderdag 21 juni in Amsterdam de jaarlijkse feestelijke afsluiting plaats van het project Plek Onder de Zon. Op diverse basisscholen is door leerlingen hard gewerkt aan een eigen uitvinding op zonne-energie. De beste uitvindingen worden gepresenteerd en maken kans op een mooie prijs.

Zonne-energie: in ontwikkelingslanden en in eigen straat
Alle deelnemende bovenbouwgroepen kregen de afgelopen weken les over verschillende aspecten van zonne-energie. Ze verdiepten zich in de betekenis van duurzame energie, zowel in de eigen omgeving als voor kinderen en volwassenen in ontwikkelingslanden. In het project ontdekken leerlingen de kracht van de zon. Leerlingen zetten zelf een op zonne-energie bewegende zonnebloem in elkaar. Ze leren hoe zonne-energie juist in ontwikkelingslanden – met als voorbeeld Cambodja -  het verschil kan maken. De eindopdracht was om een eigen op zonne-energie werkende uitvinding te bedenken en deze te presenteren tijdens de finale.

Afsluiting 2016: Verwachtingvolle kinderen in de Kruiskerk.

Bijzondere samenwerking
‘Plek onder de zon’ is een initiatief van ANMEC, NME Amstelveen en de Amsterdamse Lutherse Diaconie. De organisaties vonden elkaar op het inzicht dat werken aan duurzaamheid alleen succesvol is als je het samen met anderen doet. En dat lerende schoolkinderen het verschil kunnen maken in de zorg voor onze aarde.

Afsluiting 2016 in de Oude Lutherse Kerk.

Wie wil is van harte uitgenodigd bij de afsluiting van dit project.

 

Afsluiting 2016: De jury in beraad over de uitvindingen.

Maandag 18 juni 2018, vanaf 9.30 uur in de Kruiskerk in Amstelveen (Van der Veerelaan 30a, 1181 RB in Amstelveen) en

Donderdag 21 juni 2018, vanaf 9.30 uur in de Oude Lutherse Kerk op het Spui (Singel 411 / hoek Spui te Amsterdam).