Kwartiermakers stellen zich voor

Voor de Augustanahof zijn vier kwartiermakers benoemd: mensen die zich nu al verbonden hebben aan dit project, die er straks gaan wonen en die in de aanloop meedenken over de invulling van de Augustanahof. We vroegen hen zich voor te stellen.

Marinus den Oudsten is 59 jaar oud en woont in Purmerend met zijn vrouw Annemike van der Meiden. Beiden zijn ze zeer gemotiveerd om volgend jaar in de Augustanahof te komen wonen. 
Marinus heeft altijd in de zorg gewerkt (verstandelijk gehandicapten en thuiszorg) en heeft daarnaast een spraak- en dramaopleiding gedaan in Engeland. Dat was in een kunstzinnige leefgemeenschap. Daarvoor heeft hij bijna twee jaar gewoond in een antroposofische instelling voor verstandelijk gehandicapten in Schotland, waar iedereen, begeleiders en gehandicapte bewoners, op één terrein bij elkaar leefde en werkte. Hij heeft dus wel enige ervaring met woongemeenschappen; beide perioden rekent hij tot de mooiste en meest zinvolle van zijn leven. 
Annemike is jarenlang vrijzinnig voorganger geweest van de Purmerkerk maar is sinds twee jaar afgekeurd. Daardoor zijn Marinus en Annemike vorig jaar verhuisd naar een flat waar het om verschillende redenen niet goed bevalt. Marinus is gedeeltelijk afgekeurd en gedeeltelijk werkloos. Beiden zijn dus serieus op zoek zijn naar een nieuwe levensvervulling en hebben de tijd en de motivatie om een project als de Augustanahof van de grond te krijgen. 

Rianne Joosse, 56 jaar, is op dit moment docente Levensbeschouwing in Brabant. Voordat zij in het onderwijs ging werken heeft ze ruime ervaring opgedaan in commerciële bedrijven, als creatieve duizendpoot en in de zorg. Ze is pas later een universitaire studie gaan volgen, maar mag zich nu theoloog noemen. Ze hoopt in de Augustanahof haar brede ervaring en talenten in te mogen zetten voor de bewonersgroep en de buurt. Naast docent is ze moeder van 2 volwassen dochters, die inmiddels alle twee hun plek in hun wereld hebben gevonden.
Buiten haar baan in het onderwijs is Rianne ook actief als voorzitter van de Nederlandse bierconsumentenvereniging PINT – een uitdagende vrijwilligersfunctie, die haar onder andere in contact brengt met gepassioneerde brouwers. Daarnaast schrijft ze voor een website over haar belevenissen in die veelzijdige bierwereld.

Matteo Mijderwijk is 26 jaar en als organist van de Lutherse kerk Zuid-Oost met de Augustanahof in aanraking gekomen. Aan het conservatorium studeerde hij piano en orgel. In de zomer van 2015 is Matteo afgestudeerd; momenteel treedt hij in allerlei samenstellingen op. Het samenwonen met een diverse groep mensen vindt hij heel erg inspirerend en uitdagend. Juist daarom lijkt het hem erg leuk om in de Augustanahof te gaan wonen en actief deel te nemen in de gemeenschap.