'Levent gait deur'

Groninger kerkdienst in Amsterdam, zondag 28 oktober 2012 om 10.30 uur in de Oude Lutherse Kerk aan het Spui

Op zondag 28 oktober 2012 is het zover: voor de  zesde keer een Groninger kerkdienst in de Oude Lutherse Kerk in Amsterdam. Het gaat deze dienst over ‘de zoon van de hoveling’ (Joh. 4: 46 e.v.). Thema: ‘Levent gait deur’ (het leven gaat door).

De dienst wordt geleid door ds. Harry Donga. Kinderen lezen voor uit de nieuwe Groninger Kinder(prenten)bijbel. Deze kan ook gekocht worden, net als het nieuwe Groninger Dagboek. Het Simchakoor uit Niekerk/Oldekerk o.l.v. Catrien de Boer zingt en Christiaan de Vries speelt orgel. De collecte is voor het Wereldhuis www.wereldhuis.org, en voor de onkosten van de dienst.

Schilderij Tity Maat

Horizunne Dollert, schilderd deur Tity Maat

Natuurlijk is er na de dienst koffie en Groninger koek en zingen we het Gronings volkslied. Voor en na de dienst kunt u kunst bekijken. De Appingedamse kunstenares Tity Maat komt haar kleurrijke schilderijen van Groninger landschappen tentoonstellen. www.titymaat.nl

We nodigen iedereen die iets met Groningen heeft, ongeacht achtergrond of richting (geen richting ook welkom), uit om de dienst te bezoeken. En we vragen u – als ambassadeurs - om het aan anderen door te vertellen. Dan krijgen we zelfs de balkons van de kerk zeker vol.

Lees verder voor de uitnodiging in het Gronings.

Op een rijtje
Datum:                        zondag 28 oktober 2012
Aanvangstijd:              10.30 uur (vanaf 10.00 uur kerk open)
Plaats:                        Oude Lutherse Kerk aan het Spui in Amsterdam (Singel 411)

De kerk is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Tram 1,2,5 stoppen bij de halte Spui en tram 4,9,14,16,24,25 bij de Halte Spui/Rokin. Er is een crèche.

Voor meer informatie kunt e-mailen, schrijven of bellen met het regelgroepje p/a Hanne Wilzing van de Lutherse Diaconie in Amsterdam: h.wilzing@diaconie.com, Maasstraat 148, 1089 BK  Amsterdam. Tel. 020 4044708 of 06 51340442. www.luthersamsterdam.nl www.diaconie.com